Actie voor Turkije en Syrië

Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s),

Op de Boschuil en bij Korein vinden wij het super erg wat er is gebeurd in Turkije en Syrië. De aardbeving heeft al vele levens gekost en delen van de landen liggen in puin. We leven mee met de slachtoffers en hun families en vrienden.

Er zitten kinderen op school en/of bij de opvang die daar oorspronkelijk vandaan komen. We hebben al verschillende verhalen gehoord van kinderen die niet weten waar hun familie is. Dat moet verschrikkelijk voor ze zijn. 
We vinden het belangrijk om daar met zijn allen bij stil te staan en de kinderen te leren dat het niet overal in de wereld goed gaat. Daarom schenken we er aandacht aan in de klas en zetten we een actie op om te helpen.

Vanaf vrijdag 10 februari (morgen) t/m woensdag 15 februari organiseren we een lege-flessen-actie. Dat betekent dat de kinderen lege plastic statiegeldflessen mee mogen nemen en in de de grote trolly mogen gooien die op het schoolplein staat (zie foto in de bijlage).

Al het geld wat we hiermee ophalen, storten we op GIRO 555. Dat is een landelijke organisatie die geld ophaalt voor de hulp in Turkije en Syrië.

We hopen natuurlijk op een grote opbrengst, maar ook alle kleine beetjes helpen. Elke statiegeldfles is mooi meegenomen. Samen zijn we er voor elkaar!

Met vriendelijke groet,
Team Boschuil en Korein